30 d’ag. 2015

Panera dels tresors


Ja fa uns mesos que vam presentar la panera dels tresors al Biel. Per qui no la conegui, consisteix en un joc d'exploració per a infants de sis a dotze mesos. Consisteix a oferir al nen un cistell amb elements de la vida quotidiana, de diferents materials, amb l'objectiu de que el nen explori, manipuli, descobreixi els diferents atributs dels objectes. Els elements s'han d'anar canviant, mantenint alguns d'antics perquè els tingui com a referència. 
Aquesta és la nostra panera actual, però us dono més idees per anar canviant. També es poden fer temàtiques: amb objectes de cuina, amb elements només de fusta o metall, una panera musical. 
 • Elements naturals: closques de carbassa, castanyes grosses, nous grosses, esponja natural, taps de suro, petxines, llimona, taronja, poma, magrana, escorça d'arbre, pedres.
 • Elements de materials naturals: raspall ungles de fusta, raspall de dents, brotxa d'afeitar, alfombreta de ràfia, pinzell, brotxa de maquillatge, agulles d'estendre.
 • Elements que sonen: sonall de fusta, timbalet, castanyoles, cubs i claus, harmònica, botzina de la bici, joc de picarols, anelles enllaçades, triangle, clauer, campanes, flauta de canya, 
 • Elements de la cuina: estri de batre ous, obre ampolles, motlle de pastís, espremedora, envut, flamera, raspall neteja biberons, colador de té, pot d'infusions, cullera de fusta i de mel, argolles, mà de morter.
 • Elements de roba: moneder de pell, pilota de llana, nina de drap, os de peluix, bosses d'olor, cintes, cremalleres, funda d'ulleres, pilota de tennis, bosseta amb cremallera.
 • Elements de metall: claus, cadenes, clauers, flamera, cendrer, tapes.2 comentaris:

 1. Molt xula. Vaig agafant idees per a la nostra. M hi he de posar que en 20 dies ja fa els 6 mesos i ja comença a voler seure!

  ResponElimina
  Respostes
  1. Guapa! La panera és genial. En Biel va començar a jugar que encara no seia, agafava les coses estirat, però sempre diuen que es faci quan seuen.

   Elimina